Първият паметник на Васил Левски в Канада беше открит на 29

...
Първият паметник на Васил Левски в Канада беше открит на 29
Коментари Харесай

Първи паметник на Левски бе открит в Канада

Първият монумент на Васил Левски в Канада беше открит на 29 октомври в българската православна черква " Св. Димитър " в Брамптън, заяви генералното ни консулство в Торонто.

Тържествената гала стартира с осъществяване на химните на България и Канада, след което монументът бе осветен от енорийския духовник отец Валери Шумаров.

Родолюбивата самодейност стана допустима посредством на даренията на наши сънародници и сдружения на българската общественост както в Канада, по този начин и в България.

Проектът беше сбъднат от почетния консул на Република България в Мисисага Игнат Канев, настоятелството на храма " Св. Димитър " с ръководител госпожа Цветанка Христоскова, с организационната поддръжка на генералния консул на България в Торонто Петър Крайчев.

​Паметникът е създаден в ателието на инж. Тодор Ганарев и инж. Радиана Дервенска в България.

В празничната гала участваха домакинът Игнат Канев и Димитрина Канева, генералният консул в Торонто Петър Крайчев, краткотрайно ръководещата посолството в Отава Светлана Стойчева-Етрополски, завеждащата консулската работа в Торонто Десислава Атанасова, почетният ръководител на църковното настоятелство доктор Константин Вълчев, както и други обществени фигури, и стотици българи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР